Dit ben ik

Hoi hoi, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog.
Kathy, mama van twee meiden, lief van Mark en werk als juf in het basisonderwijs. In ons gezin wonen ook hond Saartje en onze twee poezen.
Ik word blij van creatief bezig zijn; naaien, bakken, koken, fröbelen, foto's maken en erop trekken met onze T3 camper.
Sinds 2011 heb ik een project opgezet dat Geef het door! heet: babyspullen die mensen niet meer nodig hebben worden complete babypaketten die bij mensen terecht komen die het hard nodig hebben.
Sinds december blog ik voor dewereldvanmorgen.nl Een site dat gaat over duurzaamheid.

Ik noem mijn blog: HARTEDINGEN. Op deze blog staan de dingen die mij blij maken en een sprongetje van geluk geven.

Veel kijk- en leesplezier!zondag 14 juni 2015

Blog over Geefhetdoor!

Zoals ik al eerder postte, blog ik voordewereldvanmorgen.nl
Jullie reacties op de vorige blog vond ik erg fijn.
Dit is mijn nieuwe blog en ik ga wil hem binnenkort insturen, maar eerst post ik hem hier in de hoop dat jullie laten weten wat jullie ervan vinden.
 
Wat is de reden van geven?

Hoe kom je soms op bepaalde gedachten en wat is de reden dat je iets doet? Ligt er achter elke daad een bewustzijn, een verborgen verlangen of heimwee naar iets. Is het leegte opvullen, je verleden terughalen, of  hoop op troost en aandacht.
Of is het oprecht geven, gewoon omdat geven een daad van aanreiken is. Vanuit jezelf naar de ander zonder dat er iets voor terug hoeft te komen.
Durf jij eerlijk te zijn en te achterhalen wat jouw woord van geven betekent?

Dat vraag ik mezelf vaak af. Elke dag weer.

Ruim 4 jaar geleden kreeg ik een plan in mijn hoofd.
Zomaar? Dat vroeg ik me maanden lang af.
En terwijl het plan groeide en ook werkelijkheid werd bleef ik mezelf deze vraag stellen: wat is de reden dat ik juist dit doe?

Een klein gebaar is een groot plezier
In een maatschappij waar het niet meer vanzelfsprekend is dat mensen elkaar helpen is een klein gebaar een groot plezier. Daarom bedacht ik ruim vier jaar geleden het project: Geef het door! Mijn plan was simpel en puur: ik ging babyspullen verzamelen die andere mensen niet meer nodig hadden en zocht gezinnen op die het niet breed hadden. Mensen die elk dubbeltje moesten opdraaien en vooral veel zorgen hadden. Een pakket gevuld met babykleding, schoentjes, luiers, speelgoed, draagzak; noem het maar op. Alles werd schoon in een grote tas gedaan en het kon gratis worden opgehaald. Van babykleding tot kinderwagens, van speelgoed tot babybadjes. Dit alles kreeg ik van gulle gevers. Zomaar!?

Via de verloskundigen en kraamhulp kreeg ik mensen door die dit nodig hadden.
En dat de babypakketten hard nodig waren bleek uit het feit dat sommige zwangere vrouwen tot een week voor de bevalling nog niets in huis hadden. Onvoorstelbaar maar waar.

In mijn eentje was het veel werk en ik verloor mezelf in tijd van kleding uitzoeken, pakketten maken, rondrijden om spullen op te halen of weg te brengen.
Het was heerlijk om ermee bezig te zijn en tegelijkertijd voelde het ook een beetje eenzaam omdat ik mijn enthousiasme met niemand kon delen.
Toen kwam ik iemand tegen. Een moeder die ik waarschijnlijk dagelijks op het schoolplein tegenkwam maar waarvan ik het echte bestaan niet afwist. Een gezamenlijke vriendin stelde ons aan elkaar voor. Zij verzamelde kraamspullen voor de mensen in Gambia. We raakten aan de praat en gingen onze krachten bundelen.

Na maanden was ik er achter wat de reden van mijn geven was aan deze mensen in financiële nood. Iemand vroeg me er een keer ernaar en ik zei nonchalant: “ach omdat ik zo rijk ben”. Toen liep ik snel weg in een vlaag van emotionaliteit en wist dat dit niet de werkelijke reden was. Ik ben nu rijk in alles wat ik heb en hoe ik me voel. dat is nu! maar vroeger was dit zeker niet zo.

Mijn daad van geefhetdoor is gegroeid tot een prachtig project.
Het is mijn verleden goed maken, noem het helen, omdat ik elk kind het beste gun, en daardoor ook een beetje voor mezelf zorg…als klein meisje.

 
Kathy van Gemeren
Juni 2015

Mijn project is te volgen op: Facebook geefhetdoor Arnhem
 
 
Facebook Geefhetdoor Arnhem

2 opmerkingen:

 1. Wat heb je er weer een mooi stukje van gemaakt! Met zelfs even een moment op het laatst waarbij ik moest slikken van ontroering.

  Weet je ik zie ingevingen, ideëen en inspiratie als aangevingen van God en de engelen, zij plaatsen dat zaadje in mijn hoofd, fluisteren het in mijn oor. Geleid door God en de engelen...misschien jij stiekem ook wel ;).

  Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi stukje heb je geschreven, moest ook even slikken om het laatste stukje ( herkenbaar ).
  Je doet mooi werk hiermee om anderen iets te geven waar ze heel blij mee zijn :-)

  Lieve groetjes Diane

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...