Dit ben ik

Hoi hoi, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog.
Kathy, mama van twee meiden, lief van Mark en werk als juf in het basisonderwijs. In ons gezin wonen ook hond Saartje en onze twee poezen.
Ik word blij van creatief bezig zijn; naaien, bakken, koken, fröbelen, foto's maken en erop trekken met onze T3 camper.
Sinds 2011 heb ik een project opgezet dat Geef het door! heet: babyspullen die mensen niet meer nodig hebben worden complete babypaketten die bij mensen terecht komen die het hard nodig hebben.
Sinds december blog ik voor dewereldvanmorgen.nl Een site dat gaat over duurzaamheid.

Ik noem mijn blog: HARTEDINGEN. Op deze blog staan de dingen die mij blij maken en een sprongetje van geluk geven.

Veel kijk- en leesplezier!vrijdag 10 april 2015

mijn blog is geplaatst

Ik werd uitgenodigd als blogger bij dewereldvanmorgen; een site dat gaat over duurzaamheid en goed bezig zijn voor het milieu.
Mijn eerste verhaal is geplaatst :) en dat wil ik uit enthousiasme met jullie delen.

Kleding ruilen voor de kleintjes           

Kinder kledingruilbeurs
Negen jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Ik voelde het als een missie mijn kind het nieuwste van het nieuwste aan kleding te geven. Vers en kreukvrij van de winkelplank. Toen Emma eenmaal geboren was kwam ik er achter dat kinderen groeien... en hard ook!

Duurzaam om te besparen

Het o zo snoezige (dure) jurkje dat ik met zorg had uitgezocht paste niet meer en mijn kindje erin proppen was natuurlijk geen optie. Dus toen kwam een besluit: zoals je wel eens vaker een besluit moet nemen op momenten dat het gene wat je doet een onbevredigend gevoel geeft. Mijn kindje zou er leuk bij lopen - dat vond ik altijd erg belangrijk - alleen niet voor het geld waarvan je ook met het hele gezin een dagje naar de dierentuin zou kunnen.
Kindjes groeien zo snel, kleding dragen ze maar een paar keer

Trots op tweedehands

Een zoektocht was begonnen, alleen wist ik nog niet precies waar ik het moest vinden. Andere moeders zouden me de weg wel wijzen. In het kader van bewust geld uitgeven ben ik een gun-spullen-een-tweede-ronde-moeder geworden. “Wat dragen jouw kinderen leuke kleding", hoor ik op de gang bij de schoolkapstok. Dan voel ik stiekem een trots over me heen glijden omdat het compliment gericht is de missie die ik kennelijk volbreng. Met lichte tred verlaat ik tegenwoordig rommelmarkten en kinderbeurzen. En natuurlijk koop ik ook bij (merkloze) winkels, maar dat is een ander verhaal.

Meer is duurzamer

Twee jaar geleden had ik een idee van een kinderkledingbeurs in mijn eigen huis. Dat moet toch kunnen, dacht ik zo. Goedkope ruimte en een gevoel van huiselijkheid tijdens het winkelen. Er kwamen mensen die hun kleding wilden verkopen. Onderling hadden we veel lol, vanuit de gang, de kinderkamer en de woonkamer. Alleen de mensen die gingen kopen liepen de deur niet plat. Helaas, dat had ik het groter aan moeten pakken.
Ik ben een echte gun-spullen-een-tweede-ronde-moeder geworden

Kinder kleding ruilbeurs op school

Op de school van mijn kinderen opperde ik bij de directie het plan van een kledingruilbeurs. In het kader van: “zou het leuk zijn als... duurzaam en pr voor de school...? Dus die kwam er! Voorjaarkleding inbrengen die je eigen kinderen te klein zijn en er andere kleding voor ruilen. Simpel en gemakkelijk stond er op de flyer. Het was een goed gevulde kleutergymzaal. We hadden van alles wat. Kleurrijk en mooie (merk) kleding. Gezellige kletsende moeders. En zoals ouders dit kunnen doen: jurkjes omhoog houdend en tegen een vriendin zeggen: ”dit is echt iets voor jou”
In september komt er weer een kledingruilbeurs op deze school; in het kader van duurzaamheid een goed idee.
En als ik zo om me heen kijken rijzen de tweedehandskledingwinkels als paddenstoelen uit de grond. Mij zul je er vinden!
                             

1 opmerking:

  1. Oh wat leuk dat je verhaal geplaatst is. Mijn stiefdochter wilde ook absoluut niets tweedehands toen ze zwanger was van haar eerste. We hebben jammergenoeg na de eerste aanblik op onze kleinzoon hun niet meer gezien, maar er is na twee jaar weer een beginnend contact en er komt ook een tweede kleinkind aan. Hopelijk mogen we binnenkort eindelijk onze kleinzoon gaan zien opgroeien en ook kleinkind nummer twee en ik duim echt dat ze ook eroverheen is gegroeid en gewoon ook tweedehands kleding gebruikt. Want ik hou van duurzaam, recykleren en kringlopen. Linkje naar je blogposts zou leuk zijn ;). Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...