Dit ben ik

Hoi hoi, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog.
Kathy, mama van twee meiden, lief van Mark en werk als juf in het basisonderwijs. In ons gezin wonen ook hond Saartje en onze twee poezen.
Ik word blij van creatief bezig zijn; naaien, bakken, koken, fröbelen, foto's maken en erop trekken met onze T3 camper.
Sinds 2011 heb ik een project opgezet dat Geef het door! heet: babyspullen die mensen niet meer nodig hebben worden complete babypaketten die bij mensen terecht komen die het hard nodig hebben.
Sinds december blog ik voor dewereldvanmorgen.nl Een site dat gaat over duurzaamheid.

Ik noem mijn blog: HARTEDINGEN. Op deze blog staan de dingen die mij blij maken en een sprongetje van geluk geven.

Veel kijk- en leesplezier!woensdag 22 april 2015

ik vond haar terug

Ik schrijf sinds kort als blogger bij dewereldvanmorgen; een site dat gaat over duurzaamheid en goed bezig zijn voor het milieu. Graag hoor ik je mening over dit verhaal voordat ik het instuur.


Oude spullen: voor de één waardeloos, voor de ander een schat!

Kennen jullie de film  Amélie? Vast wel! Het naïeve meisje dat onbekende mensen blij maakt met kleine verrassingen. Gefascineerd door een oud blikje dat ze achter de tegels van haar badkamer vindt, gevuld met kinderspulletjes, gaat ze op zoek naar de persoon die jaren geleden in hetzelfde huis gewoond heeft. Ze treft een oude man, die zo blij als een kind wordt als hij het blikje in handen krijgt. Voorzichtig neemt hij één voor één  de spullen eruit en in zijn handen komt het speelgoed tot leven. Liever gezegd: de oude man komt tot leven!

Regelmatig ga ik naar de kringloop. Wat ik daar soms meemaak is met geen pen te beschrijven. Het is alleen te herkennen als je het gevoel ervaren hebt om iets terug te vinden waarvan je gedacht had noooooit meer terug te zien.

Het moment dat ik HET sprookjeskwartet zag liggen, gaf een aangename kriebel in mijn buik; een vreugdekriebel. Ik herkende de plaatjes, kleuren en teksten, de vorm van het doosje en bovenal de gedachte: “waar was je toch al die tijd gebleven”?

 
Achtergelaten tijd komt terug
… in de tijd dat je dingen wegdoet als je op kamers gaat, ruzie krijgt met iemand en vooral zijn of haar spullen niet kunt aanzien, die beer die zo muf ruikt, omdat je er gewoonweg op uitgekeken bent…

Dus toen ik dat sprookjeskwartet vond wist ik dat spullen die je hebt weggedaan, ooit weer zullen verschijnen. Je weet alleen niet wanneer dat nostalgische gevoel van blijdschap je zal overvallen.

KringloopGeluk
Later vond ik nogmaals dit kwartet.
Op Instagram postte ik dat ik deze schat gevonden had. Ik vroeg -aan anonieme mensen-  wat hun herinnering bij dit spel was:  “samen met mijn oma kwartetten met een glaasje groene ranja en roze likkoekje" vond ik de mooiste en gaf haar het kwartet cadeau, zomaar! Ik kende haar niet kende maar kon haar een fijn gevoel geven.

Gun een ander het nostalgische gevoel

Door Amelie toe te laten met haar onschuldige manier om naar het leven te kijken en anderen blij te maken is mijn wereld groter geworden.
Dus lieve mensen gooi spullen niet zomaar weg, want het beeldje waar jij allang op uitgekeken bent, kan door iemand anders als een schat gevonden en bevonden worden!

Kathy van Gemeren
22 april 2015
 

5 opmerkingen:

 1. Ik zou het insturen:-) denk dat veel mensen het herkennen, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi verhaal, ik zou het ook insturen. Zo herkenbaar ook. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello, I love your crochet, it is beauty, I love this colors, I follow your blog, I have a blog about crochet with free patterns and free crochet diagrams, visit me , hugs from Brazil.
  Visite meu blog - Tita Carré - Crochet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zucht wat zijn ze toch leuk die oude kwartetten! Leuk je verhaal erbij en leuk dat je een dame hebt verrast met nog zo'n mooi kwartet dat zo'n mooie herinneringen op roept :). Ik heb dat met een zwarte pieten spel, heb het ook weer gevonden :D. Ik hou van kringloopgelukjes! Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...