Dit ben ik

Hoi hoi, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog.
Kathy, mama van twee meiden, lief van Mark en werk als juf in het basisonderwijs. In ons gezin wonen ook hond Saartje en onze twee poezen.
Ik word blij van creatief bezig zijn; naaien, bakken, koken, fröbelen, foto's maken en erop trekken met onze T3 camper.
Sinds 2011 heb ik een project opgezet dat Geef het door! heet: babyspullen die mensen niet meer nodig hebben worden complete babypaketten die bij mensen terecht komen die het hard nodig hebben.
Sinds december blog ik voor dewereldvanmorgen.nl Een site dat gaat over duurzaamheid.

Ik noem mijn blog: HARTEDINGEN. Op deze blog staan de dingen die mij blij maken en een sprongetje van geluk geven.

Veel kijk- en leesplezier!maandag 23 september 2013

vogelhuisje en Emma

Wat was ik al lang op zoek naar betaalbare vogelhuisjes om te pimpen. In een winkel waar je toevallig komt omdat je er in de buurt bent (Big Bazaar), kwam ik ze tegen: de vogelhuisjes voor 2,00 per stuk. Wauw, daar was ik blij mee.Meteen op zolder aan de knutsel gegaan. Emma maakte een broche voor een vriendinnetje. Sofie ging schilderen.


~Emma bekijkt de wereld vanuit grote betrokkenheid~
Toen ik nog niet zwanger was, waren Mark en ik op zoek naar een nest.
In 1 huis had ik 2 visioenen. Een daarvan was dat ik met lege handen achter de makelaar de trap opliep. Mijn lege handen voelden vol aan, of ze een meisje droegen; ons meisje.Toen we de woonkamer met tuin bekeken, zag ik in hoe daar een meisje aan het fietsen was. Nee niet in het echt, want het was koud en nat, maar in mijn voorstellingsvermogen van de toekomst.
Dit is het huis! zei ik tegen Mark. Hier worden onze dochters geboren!
Een jaar later liep ik met een dikke buik weeen wegpuffend dezelfde trap af als waar ik ooit begonnen was.
Emma werd geboren. 
 
Ik hoop dat mijn kinderen, kinderen zijn met pit. Daar hou ik van! zei ik lachend tegen Mark, toen de baby; onbekend van naam en gezicht in mijn buik flink aan het trappelen was.
Emma heeft pit. Toen was al duidelijk toen ze baby was. Liggen in de kinderwagen? geen sprake van, net zolang gillen tot mama haar rechtop zette. Met open mond de wereld inkijkend en naar alle mensen zwaaien die we tegenkwamen
1- 2-3-4-5-6 jaar als een spons alles opnemend: van geluiden, gevoelens en lichten; teveel aan indrukken die door middel van woede- aanvallen gezuiverd worden. Emma heeft pit en ik ook, dat heeft ze niet van een vreemde.Emma weet heel goed wat ze wil. Ze hoorde een vioolmuziekstuk en zei:'dit wil ik ook!' Nu speelt ze het en ze heeft er feeling voor. Als ik 4 jaar ben ga ik zwemmen, als ik 7 jaar ben op turnen en als ik 8 jaar ben ga ik op paardrijden. En wat ze later worden wil? dat weet ze nog niet. Maar ik denk dat ze met haar levenslust en powder de wereld rondtrekten met open lach de mensen tegemoed treedt. Net als toen ze een baby was. 

K.

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk vogelhuisje heb je gemaakt en wat een prachtig mooi stukje over je dochter, zo te lezen heb je weer inspiratie gevonden om mooie stukjes te schrijven!!
  Lieve groetjes Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa, de Big Bazar - bijna net zo verslavend als de Action....
  Enne wat een leuk paddestoelendoosje heb je op de foto gezet :-)
  Liefs,
  Vera

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...