Dit ben ik

Hoi hoi, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog.
Kathy, mama van twee meiden, lief van Mark en werk als juf in het basisonderwijs. In ons gezin wonen ook hond Saartje en onze twee poezen.
Ik word blij van creatief bezig zijn; naaien, bakken, koken, fröbelen, foto's maken en erop trekken met onze T3 camper.
Sinds 2011 heb ik een project opgezet dat Geef het door! heet: babyspullen die mensen niet meer nodig hebben worden complete babypaketten die bij mensen terecht komen die het hard nodig hebben.
Sinds december blog ik voor dewereldvanmorgen.nl Een site dat gaat over duurzaamheid.

Ik noem mijn blog: HARTEDINGEN. Op deze blog staan de dingen die mij blij maken en een sprongetje van geluk geven.

Veel kijk- en leesplezier!zondag 6 maart 2011

koken

Het kan gezellig in de keuken zijn als er gebakken of gekookt wordt. De geuren, de beslagen ramen, warmte van de oven en het gerammel van potten en pannen…daar ben ik me al jaren van bewust als ik bij andere mensen ben, maar pas sinds een maand of tweee aan het creëren in mijn eigen huis. Nu grijp ik elke gelegenheid aan om te  koken; een verjaardag, vrienden op bezoek…die vervolgens drie keer opscheppen. Ik ben elke zaterdag in de winkel en ontdek een nieuw recept. Wat een ontdekkingstocht! omdat ik ingrediënten tegen kom die ik nog nooit had opgemerkt in mijn vaste rondje die ik voorheen altijd reed.  Een rijsttafel neerzetten? ik doe het zo!, vers brood? met gemak!  eigenhandig kneden, laten rijzen en even later verspreidt zich een heerlijke geur door ons huis. En lekker dat het smaakt…dat was de reden om ermee door te gaan, het trotse gevoel wat ik ervan kreeg toen ik de boterham op het werk met smaak opat. Emma die ziet en leert hoe brood ontstaat en nu al precies weet wat de stappen zijn zonder op het pak te kijken. Vieze handen wil ze nog niet, maar ze geniet van alles en vertelt mij nu wanneer het brood in de oven kan.
Vele snackjes zijn er door Emma’s handen gegaan: paprika, tomaat, sperzieboontjes en spruitjes…allemaal rauw en vers van het mes, niet  uit een potje of blikje maar gehaald met de vorm er nog aan. Even dit proeven even dat proeven…Emma krijgt haar groenten wel binnen. Lekker mama zegt ze dan, waarna ze aan tafel gewoon verder smikkelt.
Sofie doet ook mee al vanaf het moment dat ze kan zitten in de kinderstoel. Ze begint al met haar handen te kletsen als ze ziet dat ik ga koken…zij krijgt zo nu en dan een korstje brood. Sinds ongeveer een week zit ze op het aanrecht te spelen met haar bakjes…een kostelijk tafereel en zo huiselijk als de geuren door het huis drijven. Ja ik kan best lekker koken en bakken al had ik dit jaren geleden nooit gedacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...